7 Ekim 2008 Salı

Yurtdışından Hayranlar

İsmail Yk sadece Türkiye'de değil, dünyanın birçok yerinde milyonlarca hayranı olan bir sanatçı. Bunu anlamak için internette çeşitli İsmail Yk hayran ve fan sitelerini dolaşmak yeterli. Gerek ziyaretçi defterlerinde gerekse forumlarda onun için yazılan birçok yazıda yurtdışı adresi bulmak mümkün. Ben sürekli internette bu tür siteleri gezerim ve gördüğüm kadarıyla bu sanatçının Avrupa ve Amerika'da çok seveni var. Mesela geçenlerde bir yorumcunun yazdığı yazıyı gördüm. Gerçi biraz kötü bir Türkçe ile ve abartarak yazmış ama, Amerika'da bulunmasını imlasının bozuk olmasına, sanatçıya uzak olmasınıda abartmasına bağlıyorum. Yorum şöyle:

Selam İsmail Yk. Ben Amerika'dan sana yazıyorum. Burada birçok kişi seni dinliyor. Burada milyonlarca hayranın var. Bende senin dinliyorum ve senin en fanatik hayranlarından biriyim. İşte duy beni, dünyanın bir ucunda bile seni dinliyorum hiç farketmez. Elveda isimli şarkısı çok güzel. Şu anda bile seni dinlemekle meşgulüm. İnşallah buraya gelirsin.

Ben bu yorumlara internette bolca rastlıyorum. Düşünüyorumda adamlar biraz haklı galiba. Biz Türkiye'de sanatçıyı göremiyor görüşemiyoruz. Onun hiç şansı yok gibi. Ama İsmail Yk'da haklı sadece Amerika'da bu kadar hayranı olan bir adamın Türkiye'de yüzbinlerce hatta milyonlarca hayranı vardır. Hangisiyle görüşebilir ki...

5 Ekim 2008 Pazar

Resimleri







Bu bölüm için sanatçımızın resimlerini koymayı düşündük. Birbirinden güzel resimlerin yer aldığı bu sayfamızda resimleri bilgisayarınıza kopyalayabilirsiniz. İşte sizlere her yerde bulamayacağınız bir sürü ismail yk resmi. Şimdilik 4 resim sanatçımızın internete yeni resimleri düştükçe bizlerde bunları sizlerle paylaşacağız. Olmadı, videolarından resim çeker yine bunların sitemizde yer almasını sağlarız. Özellikle bildiğiniz gibi Korkusuzlar dizisindeki performansı ile ekrana getirdiği güzel pozlarına sitemizde yer vermeyi düşünüyoruz.

Resmi Web Sitesi

Ben böyle bir resmi web sitesi görmedim. Bir kere sitenin adı bir garip. İkincisi resmi olmakla birlikte google aramalarında 3. veya 4. sırada çıkıyor. Siteye çoğu zaman düzgün giriş yapılamıyor. Sitede Google reklamları var. Şimdi bunları teker teker yorumlayalım.
Bence bir resmi web sitesinin adı www ile başlamalı com ile bitmeli. Sonuçta o bir sanatçı. Hemde Türkiye'nin en iyi sanatçılarından biri. Gerçi ismailyk.com sitesi bu siteye yönlendirilmiş ama, google aramalarında bu site değilde adı garip olan diğer site çıkıyor. Tabi google'de haklı bu durumda çünkü, adamlar yönlendirmeyi adı garip olan siteye doğru yapmışlar. Google aramalarında ilk sırada çıkmamasıda siteye gereken önemin verilememesi durumunu ortaya koyuyor. Oda ilginç bir konu. İsmail Yk diye aratıyorsunuz ve aramalarda bu büyük arama motorundaki sonuçlar insanı şaşırtıyor. Yok dailymotion yok izlesene sitesi vs... Adamların tek sayfalarında İsmail Yk ile ilgili bir kaç video var diye ilk sıralarda çıkması hiçte iyi bir durum değil. Sitede o kadar javascript kodu mevcutki siteye çoğu zaman giremiyorsunuz bile. Bir sürü popup reklamlar açılıyor. Sitenin tasarımı zaten güzel değil. Sitedeki Google reklamları ise, İsmail Yk buradan paramı kazanıyor sorusunu akıllara getiriyor. Bütün bunlardan şu sonucu çıkartıyorum ki ben, bu site sanatçının resmi web sitesi falan değil. Hiçbir sanatçı kendine böyle bir site hazırlatmaz. Hele onun gibi birinin (ünlü birinin) yapması imkansız. Tabi yanlış olan bu durumu kınamakla kalıyoruz. Bunun bir denetim durumunun olması gerekiyor diye düşünüyorum. Düşünsenize yaptığının her siteye şu sanatçının bu sanatçının resmi web sitesi yazıp millete yedirin. Her giren de öyle sansın. En azından Google'nin bu durumu anlayıp bu siteleri cezalandırmaları gerekiyor.

4 Ekim 2008 Cumartesi

Bir Öylesin Bir Böyle

İsmail Yk'nın bu şarkısı süper. Dinlerken farkettim yapmış olduğu hareketli şarkılar arasında en kaliteli olanlarından biri. Sözler biraz basitte olsa müziğin ritmi ve hareketliliği insana haz veriyor. Bugün klibi izlerken farkettim bu olayı. Yalnız yine şöyle bir durum söz konusu. Sanatçımız kliplerinde çok fazla manken oynatıyor. Tabiki bu tür şarkıları için geçerli bu. Yani gelipte gitme şarkısında çok sayıda bayanla klip çekmesi zaten pek mantıklı olmaz. Öyle de yapmamış. Neyse şarkının sözlerine baktığımda müziğe uymak için biraz basitleştirilmiş gibi geldi. Ama her hareketli şarkı böyle. Şarkının girişine bakın: Bir öylesin bir böyle. Bu arada klipteki dans olayı harika. Bu sanatçı gerçekten çok güzel dans ediyor. İsmail Yk'nın bir müthiş özelliğini daha keşfetmiş olduk böylece. Gerçi eski sayılabilecek bir şarkıdan bahsediyoruz. Ama ne yapalım yeni şarkılara baktığımızda; şimdi aklıma bas gaza geliyor da, şarkıya diyecek yok. Hatta yaz ayının en hit şarkısı olduğuna şüphemiz yok. En fazla dinlenen parça olduğu aşikar. Ama klip pek iyi olmamış gibi. Sanki mankenleri doldurup bir kaç saat içinde klip çekmişler gibi geliyor. Tıkla şarkısına nazaran sözleri daha iyi olan Bas Gaza şarkısının da klibi biraz basit olmuş. Oysa bu güzel sözlere daha nitelikli bir klip çekilebilirdi. Bence en fazla bu kadar eleştirilebilir İsmail Yk. Yani bu şarkıcının eleştirilebilecek başka yanını göremiyorum. Zaten televizyonda da Ona karşı olan ne bir sanatçı ne de eleştirmen görebilirsiniz. Dört dörtlük olmasa da en iyi olmayı başarıyor.